REISINFORMATIE
TERSCHELLING

het eiland Terschelling bij aankomst met de veerbootVervoer tijdens uw Terschelling vakantie

Handige reisinformatie omtrent vervoer naar- en op het eiland.
Transportmiddelen op Terschellling.

De overtocht naar Terschelling

Om op Terschelling te komen reist u met veerboot van Harlingen naar Terschelling. De overtocht met de veerboot naar het eiland duurt ca. 2 uur. Op deze boot kan u uw eigen auto meenemen. De overtocht met de sneldienst is een stuk sneller en bedraagt ongeveer 45 minuten. Een behoorlijke tijdswinst en geen extra kosten voor het meenemen va uw eigen auto. U kunt vervolgens bij Autoverhuur Wiegman een stoere 4x4 auto huren. Deze kan nabij de haven te West Terschelling voor u klaar staan. Ons verhuurbedrijf zit slechts 3 minuten lopen vanaf de plek waar de boot aankomt.

 

Openbaarvervoer richting Harlingen

U kunt Harlingen Haven bereiken met openbaar vervoer. U neemt de trein of bus vanuit Leeuwarden richting Harlingen en stapt uit bij Harlingen Haven. Ook kunt u een bus nemen vanuit Leeuwarden of met de Interliner vanuit Alkmaar via Den Oever richting 'kop afsluitdijk' en daar overstappen op de autobus (lijn 96) richting Harlingen. Ook deze stopt bij de haven.


Met uw eigen auto naar Harlingen / Terschellling

Komt u met een eigen auto naar Harlingen of Terschelling.
Dan kunt u deze (lang) parkeren in Harlingen. Er zijn diverse parkeer- gelegenheden in de directe nabijheid van de haven. U kunt hier tegen een kleine vergoeding parkeren. Uw eigen auto meenemen naar Terschelling kan ook. Boek uw kaartjes dan via Rederij Doeksen. Echter een auto huren op Terschelling raden wij u aan. U bespaart dan op een dure overtocht van Harlingen naar Terschelling en vica versa.

 

aankomst haven terschelling

Openbaar vervoer op Terschelling

Op Terschelling rijden bussen van Arriva. Deze rijden volgens schema en hebben meestal aansluiting op de boot die aankomt / vertrekt bij de haven op West Terschelling. In het hoogseizoen rijden er tot 02:00 uur ook nachtbussen op het eiland.
Wilt u compleet vrij zijn met betrekking tot vervoer op Terschelling dan kunt u bij ons een auto huren.

 

auto terschelling online huren

Auto / 4x4 huren op Terschelling

Wilt u een auto huren op Terschelling? Wiegman Autoverhuur verhuurt diverse stoere 4x4 cabrio auto's. Op deze website treft u ons gehele assortiment huurauto's. En via deze site kunt u ze ook direct online reserveren. Ook bieden wij de mogelijkheid om deze in de vorm van een picknick-arrangement te huren.
Wij verhuren geen e-auto's / elektrische auto's op Terschelling.

 

tuk-tuk terschelling online huren

Scooter of tuk-tuk huren op Terschelling

Bij ons autoverhuurbedrijf kunt u ook terecht voor het huren van een scooter. U mag bij ons met twee personen op een scooter plaats nemen. Een andere ludieke wijze van vervoer met meerdere personen is met een tuk-tuk. Onder de naam Eilandtuks verhuren wij tuktuks voor groepen. Kijkt u een op de website van scooterhurenterschelling.nl of terschellingeilandtuks.nl voor meer informatie over de verhuur, het assortiment en de huurprijzen.
U kunt ook deze vervoermiddelen direct online reserveren.

 

taxi op terschelling

Taxi Terschelling

Wilt u een taxi huren op Terschelling? Taxi Yellow Cab Terschelling staat 24/7 voor u klaar. Telefonisch bereikbaar op 06 1370 9222 of bezoek de website van Taxi Terschelling Yellow Cab.